fbpx

EFT

EFT is een prettige en effectieve methode om negatieve lading te verwijderen. Het is een acupressuur techniek die gebruik maakt van meridiaanpunten. De techniek is gebaseerd op de theorie dat negatieve emoties in het lichaam of geest een soort blokkade op meerdere lagen kunnen veroorzaken.

Door meridiaanpunten aan te raken terwijl er gefocust wordt op het probleem, wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam en geest bewust en onbewust gestimuleerd en wordt de blokkade opgelost. Angsten, remmingen, fobieën en andere negatieve emoties kunnen hierdoor soms al in één sessie heel sterk verminderen.

 

Er kan voor EFT worden gekozen bij lichamelijke- en emotionele klachten zoals angsten, remmingen, trauma’s en verslavingen.

Ik pas EFT vaak fysiek in de praktijk toe, maar het is ook een doeltreffende methode die thuis toegepast kan worden. Op een effectieve en veilige manier kan je door middel van EFT thuis aan de slag met de blokkade. Het is dus ook mogelijk om je te helpen met EFT via een telefonisch consult of videogesprek. Ik gebruik deze methode vaak bij mensen die niet fysiek naar de praktijk kunnen komen.

Kan ik je ergens bij helpen?

Alternatieve geneeswijzen vallen buiten de basisverzekering en buiten het eigen risico.

Raphaels Bron (Margaretha de Vries) is aangesloten bij de BATC (Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument). Ik sta geregistreerd als natuurgeneeskundige therapeut en ik ben CIPION geaccrediteerd. Jouw zorgverzekeraar moet deze specifieke organisatie erkennen als beroepsvereniging om de behandelingen (deels of geheel) te vergoeden. Let op!: voorwaarden en vergoedingen verschillen per verzekeraar. Elke verzekeraar heeft andere polisvoorwaarden voor haar aanvullende verzekeringen.

Om behandelingen vergoed te krijgen, moet je aanvullend verzekerd zijn. Kijk dus goed of jouw zorgverzekeraar is aangesloten bij de BATC en check wat de vergoedingen zijn voor alternatieve geneeswijzen.