fbpx

Margaretha de Vries

“Door een val op zeer jonge leeftijd is mijn gezichtsvermogen sterk gereduceerd. Door mijn beperkte gezichtsvermogen zijn mijn overige zintuigen, intuïtie en voelend vermogen bovengemiddeld ontwikkeld. Hierdoor heb ik geleerd op mijn gevoel en intuïtie te vertrouwen en ervaar ik mijn visuele handicap uiteindelijk als mijn grootste kracht.”

Margaretha de Vries

“Door een val op zeer jonge leeftijd is mijn gezichtsvermogen sterk gereduceerd. Door mijn beperkte gezichtsvermogen zijn mijn overige zintuigen, intuïtie en voelend vermogen bovengemiddeld ontwikkeld. Hierdoor heb ik geleerd op mijn gevoel en intuïtie te vertrouwen en ervaar ik mijn visuele handicap uiteindelijk als mijn grootste kracht.”

Over Margaretha

Gastenboek

In de media

Interviews en video’s

Over Margaretha

Gastenboek

In de media

Interviews en video’s

Ik zie met mijn hart

Toen ik 3 maanden oud was, verloor ik door een noodlottige val bijna mijn hele gezichtsvermogen. Door mijn beperkte gezichtsvermogen zijn mijn overige zintuigen, intuïtie en invoelend vermogen bovengemiddeld ontwikkeld. Fysiek kan ik bijna geen licht zien, maar energetisch en innerlijk neem ik juist veel waar. 

Je zou kunnen zeggen dat voelen en helen vanuit mijn hart mijn éerste natuur is geworden. Ik voel en heel waar de blokkades bij iemand zijn en waardoor het licht en de liefde nog niet vrij kan stromen vanuit het hart. Mijn gave is, als je het zo wil noemen, dat ik bij mensen hun pijn en verdriet kan zien, voelen en helen maar gelukkig ook waar het licht en de liefde wél schijnen.

Ik heb mijn hele leven al heel veel bijzondere ervaringen mee mogen maken en ben ik zeer dankbaar voor de hulp die ik alle mensen heb mogen geven. Ik heb geleerd dat het lichaam maar een beperkt bereik heeft en dat de geest kan gaan waar hij wil.

Helen vanuit het Hart

Op 15-jarige leeftijd besloot ik mijn eerste opleiding op spiritueel gebied te volgen en tot op de dag van vandaag studeer ik nog steeds. Vanaf 2003 bestudeer ik het Oude Weten, een leer die mij nog meer bewust gemaakt heeft van het grote geheel.

De naam Raphaels Bron is dan ook ontstaan, omdat Raphael de engel van de genezing is die ik ook altijd aanroep tijdens mijn healings. De Bron staat voor de onuitputtelijke levensenergie die in iedereen zit en waarvan ik denk dat ik de mensen deze energie kan laten ervaren door middel van persoonlijk afgestemde healings, therapieën en ondersteunende middelen. In 2007 heb ik mijn studie Holistische Gezondheidstherapie succesvol afgerond.

Al sinds 1995 ben ik praktiserend Reiki healer en vanaf 2001 werk ik ook als Reiki Master binnen het oorspronkelijke Usui Ryoho systeem. Ik heb sinds 1981 vele cursussen en opleidingen gevolgd in onder andere veel verschillende soorten healingmethodes, voetreflexologie, diverse soorten massage, EMDR, EFT, kleuren punctuur, holistische hypnose, acupressuur, werken met etherische oliën en phytotherapie.

Tevens ben ik geaccrediteerd als CPION natuurgeneeskundige en beschik ik over medische en psychosociale basiskennis.

“Een positieve levensinstelling en een liefdevolle houding naar jezelf en je medemens is het mooiste doel wat je kunt bereiken in dit leven.”

Gastenboek

Iedereen is verbonden met de onvoorwaardelijke liefde. Tijdens mijn healings en andere sessies breng ik iedereen weer in verbinding met deze Bron.

Ik ben heel dankbaar voor het werk wat ik mag doen en al het moois wat het de mensen brengt. Ik hoop dat ik ook voor jou veel kan betekenen. Lees hieronder in mijn Gastenboek ervaringen van mensen uit de praktijk en neem contact met mij op voor een afspraak als ik ook iets voor jou kan betekenen.

Wil jij jouw ervaring delen in mijn Gastenboek? Klik dan hier.

Ervaring van Linda

Onze zoon Dean had na 5 maanden onderzoeken in het ziekenhuis de diagnose auto-immuun hepatitis gekregen. Zijn leverwaarden waren nog steeds extreem hoog waardoor hij heel erg last had van jeuk en oververmoeid was. Als een geschenk uit de hemel kwamen we bij Margaretha terecht.

Dean opende zijn ogen na de behandeling op het bed en ik zag meteen een andere Dean. Heel ontspannen, hij had weer kleur in zijn gezicht en een grote glimlach. De weg terug naar huis was een feestje, hij zong en was blij, ik had eindelijk mijn zoon weer terug na 5 maanden.

De 2e nacht heeft hij voor het eerst helemaal door geslapen, zonder jeuk.
Hij was weer in staat om naar school te gaan vol energie. Dankjewel lieve Margaretha, je hebt ons hoop, kracht en heel veel liefde gegeven. We hebben weer vertrouwen dat het helemaal goed komt met Dean.

Met een Harte Groet,
Linda

Ervaring van Leyla Karakus

Ik ken Margaretha al 30 jaar en ik wil een van mij bijzondere ervaring die ik met haar heb gehad met jullie delen. Ik had vreselijke last van ernstige reumatische pijnen, waardoor ik helemaal verdikte bulten op mijn polsen had. Margaretha ging mij een aantal keren achter elkaar behandelen. En het bijzondere was dat er helemaal vocht uit haar handen kwam en dat mijn pijn in mijn polsen toen helemaal weg ging.
Ik gun iedereen een behandeling van Margaretha.

Ervaring van Anja

‘Ik ben bij dat ik hier ben, maar ik denk niet dat je me kunt helpen.’ Dat zei ik tegen Margaretha toen ik haar begin juli bezocht.

Ik was in december geopereerd: mijn baarmoeder en eierstokken waren verwijderd. Helaas waren de zenuwen geraakt en had ik hevige fysieke pijn bij alles wat ik probeerde te doen. Ik had altijd vijf dagen gewerkt en lag nu vooral op bed door de pijn.

Inmiddels had ik in het ziekenhuis drie keer een zenuwblokkade gekregen. Ik hoopte dat Margaretha mij wat ontspanning kon brengen, maar de pijn verlichten leek me te veel gevraagd. Maar twee maanden na het bezoek aan jou was ik vrijwel pijnvrij: van een heftige pijn van 10 (erger kon niet) was ik terug naar 3 en nu zit ik op 2. Ik ben onder begeleiding van de huisarts nu bezig met het afbouwen van de lyrica, medicijn tegen de zenuwpijn.

Margaretha, dank je voor wat je voor me hebt betekend. Mijn leven is alweer zoveel beter nu. Deze maand ben ik begonnen met een dag in de week te werken en dat voelt goed.
Veel liefs van Anja   

Ervaring van Judy Sky

“De Engelendokter”, zo noem ik Margaretha tegenover Akkie, mijn zoontje met down, hij praat zo goed als niet.. Maar is een en al liefde en maakt contact op het diepste niveau. Niet iedereen voelt dat, maar Margaretha gaat zitten op de grond met Bella (haar lieve hondje) en ze legt gelijk een ontroerend mooi contact een soort engelen feest vindt plaats… Wat nodig is gebeurt…

Akkie barst uit elkaar van geluk en wij doen mee. Op de terugweg in de auto begint hij hele verhalen te vertellen terwijl hij uit het raam kijkt… Mijn ogen lopen vol… En mijn hart ook…

Vol dankbaarheid.
Judy Sky

Margaretha in de media

in gesprek met…

December 2023: Margaretha was te zien in een aflevering van Boeddha in de polder op NPO2. 

“Joris Linssen ervaart de helende werking van klankschalen met Rene van Collem, leert boeddhistisch fotograferen van fotografe Helen en leert van yogalerares Danielle over de kunst van het loslaten.”

November 2022: Margaretha was te gast bij de Positiviteits podcast van Boukje Jongedijk: 

“Ze is grotendeels blind op een klein hoekje van haar rechteroog na.
Het gevolg van een noodlottig ongeval toen ze drie maanden oud was. Margaretha de Vries beschouwt het als een cadeau.

Margaretha is dankbaar voor het minuscule stukje van de wereld dat ze nog kan zien. Het effect, de ontwikkeling van haar gevoel als instrument om meer te kunnen, ervaart ze als een cadeau. Omdat ze niet ziet of iemand zijn blik overeenkomt met wat hij vertelt, verbindt ze zich van jongs af van hart tot hart met de ander. Door haar ontwikkeling verstaat ze dan ook als geen ander de taal van het hart: liefde.”

Margaretha in de media

wat anderen schrijven

Juli 2023: Mijn levensverhaaal staat met een artikel van 6 pagina’s in de het nieuwe zomerboek van de Happinz. Met een vlucht, een schipbreuk, een noodlottig geval en een happy end op Levanzo.

Het extra dikke Happinez jubileum uitgave juli 2023 Waar ik ben geïnterviewd door Wies Endhoven over hoe ik mensen help begeleid om weer in contact te komen met hun lichtkracht en zich spiritueel te ontwikkelen

Margaretha’s interview in Happinez juni 2023

Juni 2023: Special edition van De Happinez ‘Engelen by Happinez’ citeert Margaretha over hoe zij het contact beleeft met de engelen

April 2022: Susan Smit refereert naar Margaretha in haar nieuwste boek

November 2018: Wim Kieft beschrijft in zijn nieuwste boek zijn ervaring met Margarteha

januari 2018: met ruim tien pagina’s vertelt Happinez magazine het bijzondere verhaal van Margaretha. Lees het hier.
December 2017:Eva Hoeke schrijft een column voor de Volkskrant over haar bijzondere ervaring met Margaretha.
2016: de krant ‘Trouw’ beschrijft hun ervaring met Margaretha’s helende werk op het Happinez festival.
In 2015 beschrijft Danielle Oonk​ (zus Johnny de Mol) ​​in haar succesvolle boek de bijzondere ontmoeting met Margaretha.

juni 2015: De Franse editie van Happinez publiceert een artikel over Margaretha en de​ ​Engelen.​

2014: Happinez magazine besteed aandacht aan healers die met engelen werken zoals Margaretha.
2013 :Happinez magazine besteed aandacht aan Margaretha’s healing methode.
2012: Tijn Touber beschrijft zijn ervaring met Margaretha.
2010: Zandvoortse courant met een artikel over Margaretha’s praktijk.
In 2012 beschrijft Tijn Touber in zijn boek ‘Het geheim van genialiteit’ de magie van Margaretha.
De Telegraaf bespreekt Margaretha’s leef en werkstijl.

Margaretha in de media

waar ze te zien was

Raphaels Bron
centrum van Licht en Liefde

Wees welkom in ons mooie centrum.
Hier help ik je graag met een healing, holistische natuurgeneeskunde, EMDR, EFT, Reiki en meer. Ook ontmoet ik je hier graag bij één van de live workshops.
Lees hier meer over alle behandelingen en mogelijkheden.

Helen vanuit het Hart

Heb je het gevoel dat je niet altijd in contact bent met je hart? Dat je niet je hart volgt? Wanneer je niet leeft vanuit je hart, werkt dit door op alle facetten van je leven…

Veel mensen zijn de verbinding met hun hart kwijtgeraakt en hebben bijvoorbeeld last van ontevredenheid, eenzaamheid, moeite met het vinden van de juiste relatie, weten alsmaar niet welke baan er bij hen past of zitten gewoon niet lekker in hun vel.

In Helen vanuit het Hart ontdek je mijn simpele methode die je terugbrengt naar de essentie van jouzelf. Het helpt je oude pijnen, angsten en overtuigingen los te laten en terug te komen bij de onvoorwaardelijke stroom van liefde die ook door jou stroomt. Door middel van een paar simpele handvaten ga je jezelf, je leven en je relaties verrijken.