fbpx

Reiki

Reiki geeft je nieuwe energie! Reiki maakt je bewust van wie je bent en hoe je met je lichaam om moet gaan. Rust, troost en ontspanning… het helpt lichaam en geest en geeft een impuls om te leven naar de innerlijke waarheid. Iedereen ervaart Reiki op haar eigen manier. De huidige maatschappij vraagt veel van ons en wij vragen veel van onszelf. Soms teveel. We zijn altijd druk en als er dan plotseling lichamelijke klachten optreden, vinden deze niet zelden hun oorsprong in geestelijke overbelasting. Vaak heb je niet in de gaten dat er teveel wordt gevraagd van lichaam en geest.

Een van de manieren om deze problemen te lijf te gaan, of beter nog te voorkomen, is Reiki. Reiki is een in Japan herontdekte behandelwijze. Reiki versterkt je levenskracht en is een eenvoudige methode om de balans tussen jezelf en de wereld om je heen te herstellen. Reiki geeft inzicht in hoe de helende kracht, die iedereen in zich draagt, effectief te gebruiken.

Reiki wordt soms een helingswijze genoemd, soms een methode voor spirituele groei of een methode tot heel wording. Reiki is, voor zover het uit te leggen valt, een mystieke leer en helingskunst . Het is een methode die je in staat stelt terug te gaan naar de essentie van jezelf, terug naar die plaats waar lichaam en ziel samen komen en daardoor in staat zijn de balans weer te herstellen. Het is een methode die helend werkt op alle niveaus en is voor velen de manier om met stress om te gaan en het leven te verdiepen. Anderen vinden in Reiki juist een methode om hun fysieke signalen om te buigen naar een algemeen welzijn en beter functioneren.

Reiki 1, Reiki 2 & Reiki Master

Het Usui-systeem kent een tweetal graden en een leraar ofwel mastergraad. De eerste graad is niet zo maar een begin maar is een op zichzelf staand geheel waarmee je daadwerkelijk aan de slag kan gaan met jezelf. De eerste graad legt het contact met de Reiki-stroom en geeft de eerste herkenning. Uiteraard hoort er bij de eerste graad een heel scala aan onderwerpen die in twee dagdelen behandeld worden. De eerste graad stelt je in staat jezelf en anderen te behandelen, te helen, op alle niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

De tweede graad is voor hen die de volgende stap willen maken. Deze kan minimaal 90 dagen na de eerste graad behaald worden. De tweede graad stelt je in staat om vooral op mentaal en spiritueel gebied dieper te gaan, zowel bij jezelf als bij anderen. Je leert met mantra’s en symbolen te werken die je kunt gebruiken tijdens behandelingen.

Letterlijk is een Reikimaster een leraar in Reiki, iemand die Reiki “meester” is. Als we meer kijken naar de praktijk dan is het iemand die in staat is om Reiki 1 en Reiki 2 klassen te geven. Een erkende Reiki Master (RM) is opgeleid en ingewijd tot Reiki-master door een andere Reiki Master die zelf veel ervaring heeft met de Reiki-methode en voldoende kracht heeft ontwikkeld om een ander te begeleiden en vooral in te wijden. Alle aangesloten Masters geven te kennen de onderdelen zoals deze vanuit de oer-methode aan ons gegeven zijn, een  belangrijke plaats te geven in hun leven en in hun werk. Dat is de buitengewone gift van een aangesloten en erkende Reiki Master. Een Reiki master die in lijn wil komen middels de Apprentice-regeling is veelal een jaar onder begeleiding.

Wil je meer informatie over Reiki 1 & 2 & Master inwijdingen, neem dan even contact met mij op.

Margaretha en Reiki

Wat maakt het speciaal om door mij ingewijd te worden in Reiki? Ik heb al mijn Reiki degrees waaronder ook mijn Master Degree bij eerstelijns erkende Reiki masters gehaald!

Reiki, het Usui systeem, is begin deze eeuw in Japan ontstaan. De grondlegger is Mikao Usui. De methode is dan ook naar hem genoemd. De oorspronkelijke Japanse naam is Usui Shiki Ryoho. Mikao Usui is de man die de methode vorm heeft gegeven en in de laatste jaren van zijn leven de Reiki methode heeft doorgegeven. Zijn opvolger was Dr. Chujiro Hayashi, een voormalig legerarts. Rond het moment van het uitbreken van de 2e wereldoorlog is het Usui-systeem als “school” overgegaan naar Hawayo Takata, een op Hawai woonachtige Japanse.

Zij heeft Reiki meer dan 40 jaar beoefend en onder andere naar de Verenigde Staten en Canada verspreid. In de laatste jaren van haar leven heeft zij meer dan twintig Reiki-masters ingewijd. Op dit moment wordt Phyllis Lei Furumoto door een kern van Usui masters als haar opvolgster beschouwd.

Phyllis Lei Furumoto heeft mijn Reiki Master, Dyan Rieka Duijn, ingewijd en opgeleid. En ik heb mij door Dyan Rieke Duijn mogen laten inwijden en ben daardoor 6e in de lijn van opvolging.

Alternatieve geneeswijzen vallen buiten de basisverzekering en buiten het eigen risico.

Raphaels Bron (Margaretha de Vries) is aangesloten bij de BATC (Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument). Ik sta geregistreerd als natuurgeneeskundige therapeut en ik ben CIPION geaccrediteerd. Jouw zorgverzekeraar moet deze specifieke organisatie erkennen als beroepsvereniging om de behandelingen (deels of geheel) te vergoeden. Let op!: voorwaarden en vergoedingen verschillen per verzekeraar. Elke verzekeraar heeft andere polisvoorwaarden voor haar aanvullende verzekeringen.

Om behandelingen vergoed te krijgen, moet je aanvullend verzekerd zijn. Kijk dus goed of jouw zorgverzekeraar is aangesloten bij de BATC en check wat de vergoedingen zijn voor alternatieve geneeswijzen.